#Hotwheels#redliners

REDLINERS_900x

Hotwheels Redlinders, now at miniwheels.
Awesome collection.

Posted in Niet gecategoriseerd | Leave a comment

#M2 #M2machines

 

 

Posted in M2 machines | Leave a comment

#M2#Dodge#Mercury#Ford#Chevrolet#Studebaker

 

Schitterende cast van M2
Binnenkort bij miniwheels

Posted in M2 machines | Tagged | Leave a comment

Greenlight

Greenlight Collectibles

Greenlight call their chase cars “Green Machines”. They’re found in their standard items, and their budget priced (Motor World) range. They’re generally 2% of any production.

They can be identified by the inclusion of emerald-green metallic paint on the body, chassis, rims, interiors or tyres. Some Green Machines have a combination. I’ve also seen the addition of extra irregular features, such as blue metallic rims.

Sadly, not everyone wants the chase cars and I’ve had a few sent back. As a consequence if I pull a Green Machine from a box for an order, I’ll always contact the you to see if you want it, or a regular item.

I’ve not decided what to do with Green Machines that aren’t wanted yet – I’m considering selling them on Ebay, but I’d welcome better suggestions via Twitter or email.

Here’s a couple of examples:

Greenlight Collectibles Muscle Series 82011 Chevrolet Camaro SS “Green Machine”, with metallic blue trims and metallic green chassis. (Someone didn’t want this one, so I had it!)

Greenlight Collectibles Muscle Series 81969 Dodge Charger R/T SE “Green Machine”, with metallic green chassis (you can’t see it, but it is) and trims.

M2 Machines

M2 simply call their Chase cars “chases”. I haven’t spotted one in the flesh yet, which isn’t surprising given I’ve only just started stocking them, and have a very limited selection.

From the photos I’ve been sent, the majority appear to have yellow paint where you’d expect to see chrome, but I’ve seen photos elsewhere with gold additions.

Here’s a few examples:

M2 Machines Detroit-Muscle Release 28 – 1970 Dodge Super Bee 383. The car on the right is the chase car, limited to 500 production world wide.

M2 Machines Drivers Release 291966 Ford Mustang Fastback GT. The car on the right is the chase car, limited to 500 production world wide.

 

bron:http://www.greenlightcollectibles.com/mactalk

Posted in Niet gecategoriseerd | Leave a comment

Van een verzamelaar.

Gert Poelman uit Gieten is een groot verzamelaar van miniaturen. Gert heeft een aantal oude Siku bladen ingescand.  Voor vele verzamelaars leuk om te bekijken.

Hartelijk dank Gert voor je mooie bijdrage.
img175 img176 img177 img178 img179 img180 img181 img182 img183 img184 img185 img186 img187 img188 img189 img190

Posted in Niet gecategoriseerd | Leave a comment

Greenlight Ford Transits 1/43


Ford Transit GreenlightVandaag weer een review van een serie Greenlight modellen.
Veel bedrijfswagens zijn in het wit, maar Greenlight heeft verrassend genoeg ook van de beide Transits een zwarte uitvoering gemaakt.

De Transit 363 (2015 model) is opvallend groot en zwaar, en is verpakt in de vertrouwde displayverpakking.
Wat een beetje tegenvalt is dat de deuren niet open kunnen. Maar de zijramen staan wel open.
Uiteraard nodigt dit uit om naar binnen te kijken, en daar zitten de gedetailleerde stoelen en dashboard prima op hun plekjes.

Ford Transit bestelbus

Ford Transit 2015 bestelbus

Al met al een leuk model, straalt wel klasse uit en heeft ingelegde verlichting plus dat de juiste spiegels er op zitten. Vaak is dat een stuk plastic wat er maar even aan geplakt wordt. Maar ook hier heeft Greenlight zeer zeker een juiste keus gemaakt.

Verkrijgbaar in de kleuren zwart (art. nr. 86040) en wit (art. nr. 86039)
Schaal 1/43

Ford Transit  Connect (Model 2014) is een leuk opvallend autootje in de vitrinekast. Niet zozeer omdat het leuke kleuren heeft, wederom in het zwart en wit, maar omdat er te weinig bestelauto’s in miniatuur worden gemaakt. Het is gewoon een leuke aanvulling op dat gebied!

Ook weer een zwaar model, gemaakt van metaal en plastic.

Ford Transit Connect bestelauto

Ford Transit Connect 2014

Alles klopt, zelfs de logo’s zitten op hun plek. Maar wederom… geen openslaande deuren of kleppen… helaas!
Wat makkelijk kan, met deze vorm en grootte van model.

Verkrijgbaar in zwart (art. nr. 86045) en wit (art. nr. 86044)
Schaal 1/43

Posted in Modelautonieuws, Nederlands | Tagged , | Leave a comment

Siku nieuws mei 2014

Bij het uitpakken van de Siku levering viel meteen de BMW M3  op. Prachtig wit/zwart en veel details en logo’s.
BMW is al sinds begin jaren ’50 al vast onderdeel van het assortiment van Siku.

 

Vorig jaar is Siku begonnen met de Mercedes Zetros en het is wat wennen aan de logge cabine met verder geen optie om de motorkap te kunnen openen. Iets wat een misser is, want er is ruimte genoeg om dit te kunnen maken. Kinderen en verzamelaars vinden over het algemeen dit juist een leuke extra optie. Verder is de versie met afzetcontainer een prima aanvulling, de constructie is zeer stevig en voldoet goed. De container is van metaal. Een mooi zwaar model in de 1 op 50 schaal.

 

 

3-Inch is ook niet vergeten, ook al kan de BMW daar ook wel een beetje onder vallen….
Een drietal tractoren zijn toegevoegd aan het niet klein te noemen assortiment speelgoedtrekkertjes van 7 cm lang.
Dit zijn de Steyr CVT, de klassieke MB-Trac en de John Deere met balentang.

 

Toen Siku een paar jaar geleden met de eerste cruise schip op de markt kwam wist ik eigenlijk niet wat ik er mee moest, qua schaal en timing was het een totaal uit de lucht gegrepen item. Tenminste, dat dacht ik… totdat vorig jaar een tweede model er bij kwam en het is bijna een traditie aan het worden, nu weer eentje! Het zijn prachtige modellen, vallen op in de verzameling. En ik kan me ook geen andere fabrikant voorstellen die een hele serie cruise-schepen tegenwoordig nog maakt. Ik weet dat er in het verleden wel eens schepen door andere fabrikanten gemaakt zijn in ongeveer de zelfde schaal. Langzamerhand begint bij mij ook al het gevoel te bekruipen dat ik mijn eigen collectie ook maar eens uit ga breiden met een vloot aan schepen…

Wat is er nog meer? Farmer 1 op 32 komt met een John Deere bosbouw tractor, een wentelploeg en een Steyr met veetrailer.

Posted in Modelautonieuws, Nederlands, Siku | Leave a comment

Modelauto beurs Drachten 2014

Zaterdag 4 oktober is er voor de vierde achtereenvolgende keer weer een beurs in Drachten, de grootste beurs in Noord-Nederland.
Een aantrekkelijk aanbod van miniaturen in alle soorten en maten.

In het Fries Congrescentrum Drachten (FCD) heeft WB Evenementen voor deze Derde Miniaturenbeurs Drachten de beschikking over een beursvloer van 4000 m2 welke plaats biedt aan zo’n 150 standhouders. De organisatie zorgt er voor dat schaalmodellen van auto’s, vrachtwagens en landbouw in vrijwel gelijke mate zijn vertegenwoordigd.
Daarnaast zullen verenigingen en internetfora zichzelf met een promotiestand gaan presenteren. Zo waren bij beide edities aanwezig: NAMAC, L.C.N., Landbouwminiaturenforum (LMF), HO-Forum, 3-Inchforum en WESJE. In de aangrenzende evenementenhal wordt ruimte beschikbaar gesteld voor Bouwgroepen (Diorama’s) en Demo’s van radiografisch bestuurbare modellen.

Deze fraaie beurslocatie (Oprijlaan 3, 9205 BZ) in Drachten is centraal gelegen in Noord-Nederland en bevindt zich op korte afstand van de A7 (Afrit 29) en is daardoor eenvoudig te bereiken. Het FCD beschikt met een eigen P1, P2 en P3 over GRATIS parkeergelegenheid voor meer dan 2000 auto’s. Ook via het openbaar vervoer van Qbuzz kan men op korte afstand van deze beurslocatie in- en uitstappen.

Miniwheels en TinyToyCars staan er ook op de vertrouwde vast plek bij de ingang, met 16 meter aan miniaturen!

Datum zaterdag 4 oktober 2014
Tijd 10.00 – 16.00 uur
Entree Vanaf 16 jaar € 5,00 per persoon.
Jonger dan 16 jaar vrij entree.
Posted in Algemeen, Nederlands | Leave a comment

Verhuizing TinyToyCars en Miniwheels naar Assen

Gisteren is de winkel weer open na een geslaagde verhuizing van Peize naar Assen.
Vijf jaar lang hebben we een winkel in Peize gehad, maar we zijn toch weer naar onze thuisbasis teruggegaan.

Thuisbasis? Jazeker, in 2004 zijn we in Assen begonnen met de verkoop van Siku modelauto’s.
Al gauw werd het assortiment uitgebreid naar modeltractoren en speelgoed. Dat ging zo goed, dat we in 2009 op zoek gingen naar een groter onderkomen en dat werd uiteindelijk de Shell tankstation in Peize bij de Citroën garage van Letmaath.

Een prima plek! Zeer bekend bij de verzamelaars van miniaturen. Maar het was praktischer om weer terug te keren naar Assen.

We kregen een mooi aanbod om boven  de zaak van VW-Store een magazijn te kunnen betrekken. Dat is dus nu een feit, en we hopen iedereen de komende jaren te kunnen bedienen vanuit dit pand.

Kijk op de site wanneer we magazijnverkopen hebben, vaak gecombineerd met een aanbieding of stunt! Welkom!

Het nieuwe adres is: A.H.G. Fokkerstraat 18-K Assen

Het nieuwe pand

Het nieuwe pand

Posted in Algemeen, Miniwheels & Tiny Toy Cars, Nederlands | Tagged , , , , | Leave a comment

RAI 2015 gaat door!

Even geen modelauto nieuws, maar nieuws over de echte auto’s.
Gisteren ontvingen we een persbericht dat de RAI te Amsterdam in 2015 wel doorgaat.

Voor de autoliefhebbers is dat natuurlijk goed nieuws! Temeer omdat de beurs in 2013 niet doorging ivm de recessie en de hoge kosten.

Dat wordt weer een paar dagen lekker rondkijken en de nieuwste trends beleven op de vakbeurs.

De beurs is van 17 tot 25 april in de RAI te Amsterdam.

Posted in Algemeen, Nederlands | Tagged | Leave a comment